Bitcoin 15 bin doları geçti!

Bu yazıyı doviz.com için yazdım. Yazının orijinaline buradan ulaşabilirsiniz: https://haber.doviz.com/kripto-paralar/bitcoin-de-son-durum/532258

Bitcoin yıl sonu tahminlerini her gün yeniden yapılmaya zorluyor! Bu sabah itibariyle 15 bin dolar değerini aşan Bitcoin her gün yeni bir rekor daha kırıyor.

Yerel para birimlerine güvenin azaldığı bir dönemde küresel bir alternatif olarak ortaya çıkan Bitcoin, coinmarketcap.com verilerine göre şu an $15,180.00 düzeylerinde seyrediyor. Bitcoin’in bu hızlı yükselişini nereye kadar sürdürebileceği konusunda net bir şey söylenemeyecek olsa da yaklaşan gelişmeler Bitcoin’in lehinde bir tablo çiziyor. Özellikle 10 Aralık tarihinde CBOE(Chicago Board Options Exchange) 18 Aralık tarihinde de CME(Chicago Mercantile Exchange), 2018 başında da NASDAQ gibi devlerin vadeli işlemleri başlatmasıyla büyük çapta kurumsal paranın Bitcoin piyasasına girmesi bekleniyor. Artışın ardında yatan en büyük sebeplerden biri de Bitcoin’e olan bu kurumsal ilgi olarak görülüyor.

Bu gelişmelerle kripto para piyasasının toplam büyüklüğü 400 Milyar doları, pazarın %62.4’ünü tek başına oluşturan Bitcoin’in pazar payı da 250 Milyar doları geçmiş bulunuyor.

Leave a Reply