NEO Nedir?

NEO Nedir?

Aynı zamanda Çin’in Ethereum’u olarak da anılan NEO, 2014 yılında AntShares (ANS) adı altında, Da Hongfei ve Erik Zhang tarafından oluşturuldu. Kendilerinin bu dönemde Çin’in ilk blok zinciri projesi olarak nitelendirdiği AntShares, yasal düzenlemelere uyum amacıyla OnChain adı altında kurulan bir şirket ile desteklendi ve 2017 yılında NEO adını alarak yeni bir markalaşma stratejisi izlemeye başladı.

NEO’nun Avantajları Neler?

Hala yoğun bir geliştirme sürecinde olan NEO, temel olarak akıllı kontratların gelişimi için altyapı sunan bir akıllı ekonomi platformu olarak tanımlanabilir. Bu yönüyle Ethereum’a çok benzeyen NEO, kendisini farklılaştırmak için 2016 yılında Microsoft ile partnerlik kurarak Legal Chain isimli platformu kurdu. NEO alt yapısını kullanan bu platform, ses ve görüntü tanıma teknolojilerini transparan ve dokunulmaz blockchain teknolojisi ile entegre etmeyi hedefliyor.

dBFT adında bir uzlaşma politikası kullanan NEO kullanıcılarının minimum belli bir miktar NEO’yu bakiyelerinde tutarak ve bazı sistemsel gereksinimleri sağlayarak blok zinciri denetimi yapmasına olanak veriyor. Böylece bu denetleme nodlarını çalıştıran kullanıcılarının en az 3’te 2’sinin bilgiyi doğrulaması ile bloklara işlenen bilgi geçerli kabul ediliyor ve ana bloğa işleniyor. Bu sistemin yardımıyla, NEO saniyede 1000 transfer işlemine kadar kaldırabileceğini öne sürüyor.

NEO’nun blok oluşum süresi 15 saniye olarak belirlenmiş durumda. Bu sayede 15 saniyelik periyodlarla akıllı kontratlar üzerinden otomatik işlemler tanımlanabiliyor.

NEO’nun 2 tip kripto parası bulunuyor. Ağ üzerinde akıllı kontrat işlemleri için kullanılan NEO ve transfer işlemleri için kullanılan GAS. İki kripto para birimi de maksimum 100 milyon ile sınırlandırılmış durumda.

Şu an gelişim aşamasında NEO‘nun 3 büyük projesi bulunuyor. Blok üzerinde çapraz geçişler için NeoX, büyük dosya paylaşımları için NeoFS ve kuantum bilgisayarların blok zincirleri için oluşturabileceği tehdit ile mücadele etmek için NeoQS isimli protokoller üzerinde çalışılıyor.

NEO Ne Kadar?

Tüm kripto paralar gibi oldukça dalgalı bir değerlemeye sahip olan NEO, 2017 yılının başında $0.15 değerinde işlem görürken şu an tarihi adet başına yaklaşık $95 değerleme ile 12. en büyük kripto para olma ünvanını taşıyor.

Leave a Reply