VeChain (VEN) Nedir?

VeChain (VEN) Nedir?

Ağustos 2017’de kripto para piyasasına katılan VeChain. Singapur merkezli VeChain vakfının, şirketlere blockchain tabanlı ürün ve bilgi sağlama amaçlı kurdukları servisin ana kripto para birimidir.

VeChain (VEN) ’in Avantajları Neler?

Şu an dolaşımda 277,162,633 adet VEN bulunmaktadır. Toplamda piyasaya sürülebilecek maksimum VEN limiti de 867,162,633 adettir.

VeChain’in blockchain desteği sağladığı endüstriler arasında şu an için alkollü içecekler, lüks tüketim ürünleri, otomotiv, parkende, tarım ve lojistik sektörleri bulunmaktadır.

VeChain genellikle ürünlerin taklit edilemez ve değiştirilemez olduklarından emin olma amacıyla blok zinciri teknolojisini müşteri firmalarının operasyonlarına entegre etmektedir. Her ürünün kendisine dair spesifik bilgileriyle blok zincirine kaydedilip firmanın dahi bu bilgilerde değişiklik yapamayacağını garanti eden sisteminin yanı sıra, ürünün taşınma, saklanma ve satışı gibi bilgilerini de blok zincirine kaydeden VeChain, tamamen transparan bir süreç ile doğru değeri hak eden ürünlerin müşteriye ulaşmasını sağlamaktadır.

VeChain 2018’in Ocak ayı içerisinde yeniden markalaşma yoluna giderek “Thor” adını almayı planlamaktadır. Bu değişim ile çok daha güçlü, hızlı, hırslı ve büyük yapısına daha uygun bir isim sahibi olacağını belirten VeChain geliştiricileri bu değişim sürecine de “Apotheosis” adını vermeye karar verdi. Yeniden markalaşma ile daha pek çok güncellemeyi de beraberinde getireceğini belirten VeChain, bu yeni özellikleri henüz tamamen açıklamış değil.

VeChain (VEN) Ne Kadar?

2017 yılının Ağustos ayında $0.24 değerinden işlem görmeye başlayan VeChain şu an adet başına yaklaşık $6.21 değerleme ile pazar payına göre 31. Sırada yer alıyor.

VeChain, 11/01/2018 13:44 itibarıyla TL bazında 23,76 TL, Amerikan doları bazında ise $6,25 seviyelerinden işlem görüyor.

Leave a Reply